Hora est: het is tijd om naar Amsterdam te gaan

Wijze uil handwerk

Vandaag promoveert onze dochter!
Ze heeft voldaan aan de academische eisen, en heeft een proefschrift geschreven. Dit verdedigt zij vandaag in een openbare plechtigheid die precies een uur duurt. Daarbij wordt ze ondervraagd door enkele ter zake kundige hoogleraren die gedurende die plechtigheid haar opponenten zijn. Deze opponenten stellen ingewikkelde vragen waarop de promovendus antwoord moet geven. Dat gaat door totdat de pedel binnenkomt en de verlossende woorden spreekt: “Hora est”, het is tijd. Daarna verlaat het cortège (de hoogleraren onder leiding van de rector) de zaal en overleggen met elkaar. En als het dan goed is, komen ze weer terug en ontvangt de promovendus haar bul en is ze geen promovendus meer maar doctor.

Wij zijn de trotse ouders die het allemaal mogen meemaken! Die twee uiltjes: dat zijn wij. We staan vandaag in de schaduw van de grote wijze uil!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Internet-bruggen

Mapjes met borduursteken

Gebroken tegeltjes

Speelse omslagdoek

Reacties

  1. miekequilt zegt:

    Veel succes!! Het komt vast goed, maar is wel spannend.

    • Margriet zegt:

      Bedankt, het is allemaal goed verlopen. En het leuke was: onze dochter vond het zelf helemaal niet spannend maar genoot er gewoon van om haar proefschrift te verdedigen tegenover al die hoogleraren.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen