Hortensia

Groot schilderij Hortensia

De kunst bij bloggen is om privé en publiek een beetje uit elkaar te houden. Hetgeen voor jezelf interessant is, hoeft dat niet gelijk ook te zijn voor een groter publiek. En ook is het beter om niet al te persoonlijk te zijn, maar de persoonlijke dingen zijn dan wel weer aanleiding om ergens over te schrijven en dat maakt het voor de lezers ook wel aantrekkelijk. Nou, zie er maar eens een evenwicht in te vinden….

Vandaag een voorbeeld van iets wat voor mij (ons) een privé aanleiding heeft, en voor anderen gewoon een mooi plaatje is van een prachtig Hortensia-schilderij. Ik liet het eerder zien, namelijk op de dag van thuiskomst van mijn man uit het ziekenhuis. Daarbij liep hij door de voordeur weer naar binnen (zo’n moment beleef je heel intens!) en passeerde daarbij onze bloeiende Hortensia. Daar schreef ik over en beloofde dit schilderij later op de shop te zetten. En dat doe ik vandaag. De eerste periode na een ingrijpende gebeurtenis tel je de dagen. “Vandaag is het een week geleden” of “Vorige week om deze tijd…..” Dat is een bekend verschijnsel en je hebt dat tellen van de dagen ook nodig om de gebeurtenis te verwerken. Als de tijd verstrijkt, ga je de weken tellen, en dat laat al zien dat er meer ruimte komt. Zo telden wij gister zeven weken en vanmorgen zei ik: “Nu is het 50 dagen geleden dat je weer thuiskwam uit het ziekenhuis.” Door de voordeur, langs de Hortensia! Het laat zien hoe we er nog mee bezig zijn.

Maar ik wil er ook weer niet al te veel nadruk op leggen hoor! Een eventuele koper moet dit Hortensia tegen schuttingschilderij gewoon mooi vinden vanwege eigen associaties! Gister nam ik speciaal nog een foto van een Hortensia (niet de onze) tegen een schutting. Zo ziet de plant er nu in september uit, ook in heel veel andere tuinen. De rode verkleuring is prachtig maar we weten dat het einde van de bloeipret nu in zicht is. Voor wie nog veel langer wil genieten van de prachtige bloemen, is dit geborduurde schilderij misschien een optie. Het is één van m’n mooiste borduurwerken en ook heel erg mooi ingelijst. De maten en verdere informatie staat in m’n shop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013