“Ik ga op vakantie en neem mee….”

Quilt Roman stripes bij Romeinse opgravingen

Wat nemen jullie mee op vakantie?
Iets om te handwerken neem ik aan!
Een makkelijk breiwerkje, of haakwerkje? Iets te borduren misschien?

Een paar jaar geleden nam ik dit onafgemaakte quiltje mee. Het is gemaakt in de techniek Roman Stripes en ik maakte meerdere quiltjes op die manier. Deze bleef liggen. Er moest nog een rand omheen en ik wilde het doorpitten helemaal met de hand doen. Ik nam hem mee op een vakantie naar de Eiffel. Daar bezochten we o.a. archeologische opgravingen, waardoor oude Romeinse mozaiekvloeren bloot kwamen te liggen. Ik weet nog hoe fantastisch ik het vond (lang voor deze blog deed ik dat al) om m’n quiltje dáár te fotograferen. “Roman stripes” bij Romeinse mozaieken! Super vond ik het!

Hebben jullie zin om ook te laten weten wat je meeneemt op vakantie?
Ik hoor het graag!

Ook nog een foto toen de quilt af was. Nu bij een ‘gewone’ Hollandse molen:

Quilt Roman stripes bij molen

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Textielkaarten met St. Nicolaas

Nog wat roosjes plukken

De waslijn op Schiermonnikoog

Vijf geborduurde kussentjes

Vijf kleine kussentjes

Comments

 1. ik neem een tasje mee met kleine lapjes ,draadjes ,pluisjes, garen ,borduur zijde en een schaar. Tijdens de vakantie maak ik een reisverslag in textiel ,op de pagina’s geef ik een impressie van wat ik gezien heb .Thuis maak ik van de pagina’s een boek ,de achtergrond voor de pagina’s is de krant uit het vakantieland die ik afdruk op textiel.

  • Margriet zegt:

   Oh, wat lijkt me dat mooi! Wat een creatieve manier om vakantie-indrukken vast te leggen en tegelijk bezig te zijn met textiel. Ik hoop dat er nog eens een gelegenheid komt om te vragen of ik zo’n reisverslag een keer mag inkijken, bijvoorbeeld op bezoek in jullie mooie tuin.

 2. Ik heb deze vakantie stofjes meegenomen waar ik verder niets mee zal gaan doen, bijv: hoe kom ik hier toch aan en heb ik dit ooit gekocht? Ga met de hand blokken aan elkaar naaien en deze weer versnijden om er zo een quiltdeken van te maken.De bak gaat weer in de kast tot volgend jaar in de vakantie. Eerdere vakanties een deken gemaakt van hexagonnen met stofjes uit de Provence, deze moet nog (machinaal) door gequilt worden, dit werk is te warm om met de hand te doen in de vakantie en dus weer een werkje voor in de winter.

  • Margriet zegt:

   Wat leuk om te lezen! Bedankt voor je reactie. Voor mij stimulerend om ook zo goed georganiseerd te zijn. Lijkt me fijn om een bak te hebben klaarstaan alvast voor volgende jaren.
   Je quilt van hexagonnen met Provence-stofjes lijkt me erg mooi. Succes met afmaken straks!

 3. Bij elk uitstapje dat ik maak, gaat ook mijn reislapje mee. In een etuitje zit het patroon, garen en een schaartje. Al treinend op weg naar een merklappententoonstelling borduur ik.

  Aan quilts heb ik me tot op heden nog niet gewaagd……ooit zal het er van komen.
  Maar ik ben wel vol bewondering voor wat ik zoal gezien heb bijvoorbeeld in Veldhoven of deze week nog in Goes.
  Ook de quilt die je hier laat zien vind ik prachtig!
  Al die driehoekjes zijn verschillend zo te zien, dus dat wil zeggen dat je élk stukje apart hebt geknipt en aan een ander vastgezet!?
  Je hebt de sfeer van de zomer vastgelegd in deze quilt 🙂

  • Margriet zegt:

   Dus jij hebt ook een apart borduurwerk wat je speciaal bewaart voor onderweg? Wat handig. Ik moet voor elke reis weer wat nieuws verzinnen, dus nu denk ik erover om ook maar eens een lang-lopend reisproject op te zetten.
   Ja, al die driehoekjes zijn verschillend, maar niet apart geknipt. Het zijn allemaal restjes. Het samenstellen van zo’n quilt is dus zéker niet geschikt voor ‘onderweg’ maar het doorpitten kon weer wel heel goed op vakantie.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen