Ingelijste oude borduurpatronen

De borduurpatronen uit de biedermeiertijd werden vroeger los verkocht en waren met de hand ingekleurd. Het zijn typische ‘gezellige’ en ‘huiselijke’ tafereeltjes, en ook veel uitbundige bloemen waarbij de roos natuurlijk het meest geliefd was. De patronen werden gebruikt voor allerlei nuttige en decoratieve toepassingen, zoals kussens, albums, schellekoorden, servetbanden, haardschermen. Daar is niet heel veel meer van bewaard, want ze sleten met de tijd, maar er zijn nog wèl wat van die oude patronen bewaard. Hoe ouder hoe beter, en vooral de patronen die met de hand waren geverfd zijn geliefde verzamelplaatjes. Ze zijn natuurlijk wel kwetsbaar en daarom is het ook een goed idee geweest om ze in te lijsten. Deze lijstjes hebben bij iemand in een mooi handwerk-interieur gehangen en nu mogen ze door naar een volgende liefhebber.

En dan ook nog weer een opmerking over mijn shop: van sommige vrouwen die wel eens wat bij mij bestelden of mij wel eens mailden, weet ik waar zij in geïnteresseerd zijn. Ik heb een heel mapje met mailtjes waarin zij schreven “Als je wel eens dit-of-dat tegenkomt, wil je mij dan een seintje geven?” Dat ga ik ook bij deze schilderijtjes doen. Ik doe dat wel vaker; dan zet ik iets wèl in m’n shop, maar schrijf ik erbij dat iets nog even niet besteld kan worden, of dat het gereserveerd is. Totdat degene die het mailtje ontving tijd heeft gehad om te reageren. Wil zij het? leuk! Wil ze het niet: dan kan het door een ander besteld worden. Dus dan heb ik dat ook eens toegelicht.

2 gedachten over “Ingelijste oude borduurpatronen”

 1. Hoi Margriet, Wat leuk om eeze patroontjes te zien.
  Ik heb thuis ook verschillende van deze patroontjes en heb er nooit aan gedacht om ze in te lijsten.
  Mischien dat ik dat nu laat doen,
  Reina

  1. Margriet Hof

   Hallo Reina,
   Leuk dat je dat schrijft! Degene die deze ingelijste patronen van me kocht, wilde eigenlijk graag alleen de patronen, voor haar verzameling. Maar ik wees haar erop dat ze best mooi zijn ingelijst, en heb ze toch maar als pakketje opgestuurd, in plaats van alleen de patronen die ik liever niet los wilde halen. Ik hoop dat ze zo laat, maar dat mag ze natuurlijk ook zelf weten. Maar ik vond het zelf ingelijst ook erg mooi staan zo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.