Instructieboekjes voor naai- en breimachine

In mijn jeugd waren er naaimachines en een breimachine. Die breimachine was een beetje magisch en daar speelde ik wel eens mee. Ik heb niet meer in m’n herinnering wat m’n moeder erop breide, want dat had ze toen al opgegeven. Maar de naaimachines bleven haar hele leven een grote rol spelen, en ik groeide dus ook op met zelfgemaakte kleding en een voorbeeld van een mama die àlles kon maken. Ze naaide kleding en gordijnen, en ook bekleedde stoelen en banken zelf. Zelf heb ik ook op naaicursussen gezeten en ik kan het ook best wel maar in de negentiger jaren ontdekte ik dat m’n naaimachine ook héél geschikt is voor patchwork. Het kleding naaien raakte wat op de achtergrond. Dus moet er af en toe wat kleding gekòcht worden en vandaag lukte dat heel goed. Ik ging naar een winkeltje met tweedehandskleding en kwam met vijf jurken thuis. Ziezo, ik kan weer vooruit!

Wat je óók goed tweedehands kunt kopen dat zijn die oude naaimachines en breimachines. Er zijn liefhebbers die daar speciaal naar zoeken en ze weer aan de praat krijgen. Een leuke sport. Niet altijd zijn de instructieboekjes bewaard gebleven bij de machines en voor wie daarnaar op zoek is plaats ik deze oude instructieboekjes in m’n shop. En ook nog een leuk boekje met Naaitips van Marion om de fijne kneepjes van het patroon-knippen en het naaien goed te kunnen.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Een leuke tas

Boeken over weven en binden en verven

Romantisch merklapje

Logo kussentje

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen