It was like a fairytale

It was like a fairytale. It really was. It was just unreal. But now that I unload the pictures, I know that it was real after all. It was so beautifull! I’ll tell you about what I experienced this afternoon.

Familie uit een ver land is op doorreis naar een ander ver land, om daar hulpverleningswerk te doen. Voor vandaag waren we uitgenodigd voor een ontmoeting die gelijk ook weer een afscheid is. De twee meisjes uit het gezin waren al een dag bij mij op bezoek geweest, en toen had ik alles uit m’n kasten gehaald om hen te laten zien hoe leuk het is om te handwerken. “Ze hebben het er nog heel lang over gehad”, zei hun moeder nu tegen me. Nu was het hùn beurt om mij te entertainen. En dat deden ze!

Na de eerste gezelschaps- en bijpraat-ronde in een grote huiskamer was het tijd om te wandelen in het naburige bos. Daar liepen we dan. Het werd steeds vertrouwder. En steeds warmer. En steeds mooier.
Het was doodstil in het grote dennenbos. Alleen wij als familie liepen daar in de hitte. Toen kwam het ene meisje op dreef. Mijn broer en ik liepen naast haar. Ze vertelde in het Engels het hele verhaal van Narnia. Van Lucy die als eerste door de kledingkast in het sprookjesland terechtkwam en weer terugkeerde en daarna gingen alle vier de Narnia-kinderen door de deur en beleefden allerlei avonturen. Ze ontmoetten the witch maar gelukkig ook Aslan. Het meisje van acht vertelde en vertelde en ze zat helemaal in het verhaal. Ze vergat geen enkel detail en alle herinneringen kwamen weer bij me terug want ik ken de boeken nog wel van vroeger. It was just amázing to listen to her.

Toen kwamen we bij een vijver midden in het bos en we stonden op een brug en we maakten een familiefoto. Een ontmoetingsfoto en een afscheidsfoto. It really was like a fairytale om daar zo te staan. De rest van het gezelschap liep alweer door, maar ik legde nog even een gehaakt rondje op het stenen muurtje. Het meisje van acht keek me met grote ogen aan en dacht nu dat ik ook een sprookje opvoerde. Ze had niet gezien dat ik het uit m’n kleine tasje had gehaald. We stonden daar samen en keken naar het stille water en ik had m’n foto nog wel wat mooier gewild, maar het wonderlijke moment was alweer voorbij. Het stille moment om daar samen met een levenslustig meisje van acht te staan en te weten dat ik haar voor lange tijd niet meer zal zien.

Het leven is geen fairytale. There’s work to do. There is people to help. Het kleine meisje heeft ouders die willen gáán. Het kleine meisje kent het sprookje van Narnia: there’s people who are caught and need te be set free!

I will always remember this moment in time, that I stood there with her.

2 gedachten over “It was like a fairytale”

  1. Oh, die eerste foto. Ik kan het bos bijna ruiken en het kraken van de openspattende dennenappels door de droogte horen. Zo bijzonder, de foto laat echt de hitte zien. En de stilte natuurlijk.
    “De betoverde kleerkast”(=Narnia), mijn favoriete boek van vroeger. Dat boek heb ik zó vaak geleend in de bibliotheek.
    Wat een mooie herinnering aan het vertrek van familie hebben jullie zo gemaakt.

    1. Leuk dat je ‘Narnia’ ook hebt gelezen en ik vermoed dat nog veel meer mensen deze boeken kennen. Ik kocht de serie in mijn tienertijd, toen deze boeken alleen nog maar in het Engels verkrijgbaar waren en die cassette heb ik nog altijd.

      En morgen vertrekt die lieve familie weer, zucht. Maar inderdaad: we hebben mooie herinneringen aan deze ontmoeting!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.