Jaagpad

Honderden keren reed ik met de auto langs het kanaal, echt honderden keren. Maar nog nooit legde ik dat hele stuk per fiets af. Het zat al een tijd in m’n hoofd dat ik dat nog een keer wilde. Vandaag dan maar. Tientallen kilometers over het jaagpad.

Ik heb zòveel herinneringen aan deze plek. Precies daar waar die tak het water raakt, daar gebeurde vroeger een ernstig ongeluk. Nu fietste ik daar langs en stond even stil. Je denkt er altijd weer aan.
Meer dan dertig kilometer langs dat kanaal, en daarna weer ruim dertig kilometer terug. Toen ik thuiskwam was ik nòg niet uitgeraasd. Want de dag was begonnen met twee mannen in oranje pakken die voor mijn huis stonden. Ze stonden naar de drie bomen voor ons huis te kijken, en dat zag er nogal alarmerend uit. Dus liep ik naar ze toe. We gaan ze omzagen, zeiden ze.
O nee! zei ik. Maar ze waren vastbesloten.
En toen ging ik dus maar zeventig kilometer fietsen. Bòmen wilde ik zien! Waarom begrijpen ze dat in mijn stad nou niet?

3 gedachten over “Jaagpad”

  1. Waarom moesten die bomen weg? Hadden ze een vergunning voor het omzagen?
    Ik zou ook razend zijn en minstens een dag ergens anders naartoe. Als ik hier in de buurt een kettingzaag hoor, stijgt mijn bloeddruk al.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.