Jaar van de Merel

Het aantal merels daalt in Nederland. Ooit was het de talrijkste broedvogel, die zich had ontwikkeld van schuwe bosvogel naar bekende tuinvogel. Mooie lenteavonden worden nog mooier door het gezang van deze zwarte vogel en daar genieten we altijd van. Maar een paar jaar geleden begon de populatie sterk te dalen, waarschijnlijk als gevolg van een virus. De Vogelbescherming wil de plotselinge afname van de merels beter onderzoeken en daarom is dit jaar het Jaar van de Merel.

Dat wist ik ook niet, maar een bloglezeres stuurde me een aardige kaart en daarbij zat ook een stikker. Achterop de stikker had ze geschreven waar merels mee geholpen kunnen worden: met een appel in de tuin of op het balkon. Dat geeft hun eten èn vocht. Goed idee, dacht ik toen ik het las, want soms is er wel een appeltje op de fruitschaal die nèt niet meer lekker is voor ons maar dus wel geschikt voor buiten. Nog een tip: wat stenen in de drink/waterbak leggen, zodat de vogels diepte kunnen zien. Die waterbak heb ik wel, en ik kijk altijd graag naar de spetterende mussen, maar dat van de steentjes wist ik niet.

De stikker plak ik op de container, want daar zocht ik nog een stikker voor, omdat buren nu al twee keer per ongelijk onze bak hadden meegenomen na leging. (Je kunt deze stikker zelf ook bestellen).
Het mooie plaatje sloot ik bij een natuur-patroon wat iemand bestelde, en ik weet hoe leuk het is als er soms iets extra’s in je envelop zit want dat had ik dus zelf ook net meegemaakt.
En het boekje Applikatie en lapjeswerk staat al heel lang in m’n shop en daagt uit om ook eens een merel te appliqueren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013