Jaren zeventig

Voor wie de jaren zeventig bewust heeft meegemaakt geeft deze opstelling veel herkenning. In het Openluchtmuseum is een huisje helemaal ingericht in de stijl en mode van die tijd. Ik stond er gister een tijdje naar te kijken. De oranje spulletjes, de rieten matten, de lamp van keramiek, de boekenkast van planken op stenen, de bruin geverfde kratten als salontafel, de macramé-versiering, de gitaar in de hoe, de typemachine…. alles kwam weer boven!
En dan die kinderwagen, zoéén wilde ik ook hebben toen ik mijn eerste baby kreeg. Met die grote wielen en een wollen dekentje erin. Vandaag denk ik eraan terug dat ik ook zo met een baby op schoot zat, maar toen was het al jaren tachtig.

Vandaag is mijn baby-van-vroeger jarig en ga ik naar haar toe. Ik neem een retro-gehaakte deken mee van granny squares. Die kocht ik gister op de vrijmarkt en nu ga ik eerst vragen of zij er misschien belangstelling voor heeft. Indien niet, dan is hij voor m’n shop. Maar je begrijpt: dochter heeft eerste keus!

1 gedachte over “Jaren zeventig”

  1. Het heeft wel iets zo’n jaren 70 inrichting. Ik denk aan mijn meisjeskamer (de betonblokken die op jouw foto boekenplanken maken waren bij mij plat neergelegd met cactussen erin) en aan het drukke interieur van ons kleine huisje toen we pas getrouwd waren. En hoe klein ook, ik hoor mijn schoonmoeder later toen we groter woonden nog altijd zeggen “En tóch was het er gezellig”. Ikzelf zou niet weer in zo’n druk interieur willen wonen.
    Prettige zondag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.