Jarig op oudejaarsdag

Jarig op oudejaarsdag. Daarom ging ik maar even naast een klok staan. De klok wees één uur. En dat is ook een heel mooie tijd. Na (straks) 12 uur wordt het weer één uur. En na 31 december wordt het weer één januari.

Wat zocht ik toch telkens op paleis het Loo? De grandeur en de glamour,  de pracht en de praal. Ik heb er van genoten om daar regelmatig (met m’n museumkaart) te zijn. Even in een andere wereld. En ook al is die wereld niet de mijne, het doet tòch wat met je als je daar een paar uurtjes te gast mag zijn.
En nu gaat de poort van het paleis dicht. Net als het oude jaar. Ik keek nog eens naar dat gouden hek en ontdekte er een levensboom in. Een veelvoorkomend thema bij de Oranjes maar ook bij de Folklore en in de borduurkunst. Ergens in dit voorbije jaar besloot ik om alleen nog maar levensbomen te borduren. Dat is natuurlijk geen goed voornemen, want daar kan ik me niet aan houden. Maar het zegt wel wat dat ik het van plan was. Levensbomen zijn er al heel veel geborduurd in alle rangen en standen. En in alle tijden en dus ook in de onze.
Een levensboom is ook een mooie foto om het oude jaar mee af te sluiten. Ik vind het ideaal, om jarig te zijn om de laatste dag van het jaar. Alles valt lekker samen, en morgen is er weer een levensboom.

2 gedachten over “Jarig op oudejaarsdag”

  1. Jaaa-rig! Ik heb wel aan je gedacht 🙂 Gefeliciteerd alsnog en heel veel mooie en gezonde jaren nog in ’t verschiet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.