Jip en Janneke

Jip en Janneke zijn zò herkenbaar voor veel mensen! Voor opgroeiende jongens en meisjes, en ook voor hun ouders.
Ook wij hebben vroeger de boekjes voorgelezen en als ik dan zulke borduurwerken tegenkom dan voel ik gelijk iets ‘eigens’.
Ik gebruikte voor mijn blog een keer een foto van deze geborduurde Jip en Janneke toen we naar de diploma-uitreiking van onze zoon gingen. Dat was heel kort na de promotie van onze dochter. “Onze Jip en Janneke zijn allebei klaar met studeren!” juichte ik op m’n blog. Ik vond het leuk om op mijn blog telkens mijn persoonlijke verhalen aan de handwerkfoto’s te koppelen.

Soms kwam ik een borduurwerk tegen wat ik mooi vond en kocht. En later kwam ik dan het patroon tegen.
En soms was het andersom: dan was een patroon al heel lang ‘bekend’, bijvoorbeeld omdat het voorop een tijdschrift stond, en dan kwam ik later een borduurwerk tegen wat iemand had gemaakt.
In beide gevallen vond ik het leuk om de combinatie te kunnen maken.
Bij Jip en Janneke was het zo dat ik eerst de borduurwerken vond en nu pas de patronen. Ze hebben in de Libelle gestaan. Het patroon is niet meer dan een pagina uit dat tijdschrift, maar dat is vast genoeg voor iemand die ze ook wil borduren. Voor iemands èigen ‘Jip en Janneke’!

De mooie borduurwerken plaats ik ook in m’n shop. Hoef je ze alleen maar op te hangen (en dan ben je ook klaar!)

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Mijn oude smyrna-kussen

In Flaanders’ fields

Regenboog boven de IJsselbrug

Losse haakpatronen van Durable

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen