Jongensjakje gevoerd met oude stukjes sits

Waarom is iets van textiel bewaard? Bij kinderkleren is dat niet moeilijk om te bedenken. Ongetwijfeld heeft een moeder de goede herinneringen aan haar kleine jongetje willen vasthouden door het mooie kinderjakje te bewaren wat hij droeg als jochie van twee of drie. En dat is fijn voor mensen die nu geïnteresseerd zijn in hoe de streekdracht vroeger was. Want je kunt er wel mooie foto’s van zien in boeken en op ansichtkaarten, maar verzamelaars willen ook wel eens ècht wat zien en in handen hebben. En dan is het leuk om zo’n oud jakje tegen te komen, ergens op een website met tweedehands handwerk.

Maar of dat het hoofddoel is van mijn webwinkel? Eigenlijk niet. Het hoofdaccent ligt toch wel op de boeken en tijdschriften, die al het moois wat ooit verschenen is op het gebied van handwerk, representeren. Natuurlijk vind ik het zelf ook leuk om te zien, zo’n mooi oud jakje. En ook leuk om in m’n shop te plaatsen. Als ik zoiets moois tegenkom, dan laat ik het niet graag liggen! Maar het is meer de uitzondering, dat ik zoiets eens heb. Ik hou van veel diversiteit in m’n webshop, maar het moet ook niet te gek worden. Dus ik heb niet heel vaak wat van dat oude textiel in m’n shop want het is niet waar ik me als eerste op heb gericht.

Er zit trouwens nog een mooie verrassing als je het jasje open doet: dan zie je dat het gevoerd is met stukjes oude sits. In m’n shop heb ik daar een extra foto van bijgeplaatst. En waar kun je dit jakje (wat hoogstwaarschijnlijk in Spakenburg is gedragen) in mijn shop vinden? Het heeft nummer 9992 gekregen.
Of gewoon, net als altijd, op de link drukken. Maar ik wou nu ook even dat hoge nummer noemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.