Kalorieën tellen is achterhaald

De inzichten in gezond leven zijn nogal wat veranderd in de laatste decennia. Lange tijd werd het gestimuleerd om ‘kalorieën te tellen’ en dan zou het wel goed komen met je gewicht. Dat is in onze tijd volledig achterhaald. Nu wordt er veel meer nadruk op gelegd dat je voedsel geen ongezonde vetten bevat, en geen suiker. Dus het gaat allang niet meer om het aantal calorieën. Ook het voedingscentrum benadrukt dat het aantal calorieën niks zegt over hoe gezond je eet.

De basis voor een gezonde leefstijl zijn nu:  gezond eten, voldoende bewegen, genoeg water drinken, weinig stress, genoeg slapen en focus op je goed voelen. Er zijn veel websites die adviezen geven voor een gezonde leefstijl, zoals hier en hier.

Maar in de tijd dat iemand deze kalorieëntabel borduurde, was het tellen van die kalorieën dus nog wel de invalshoek voor mensen om zich bewust te worden van wat ze aten. En als zodanig is dit borduurwerk een leuk tijdsbeeld.

2 reacties op “Kalorieën tellen is achterhaald”

    1. ja klopt, maar in de periode dat dit borduurwerk werd gemaakt werden veel woorden die begonnen met een c vernederlandst door ze met een k te schrijven. Dus hield ik in m’n stukje die schrijfwijze aan, in de zinnen waarin ik ook melding maakte van die kalorieëntabel. In de andere zinnen hield ik wel de c aan, want dat is nu de gangbare spelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.