Kantkloskleedje

Kantklos kleedje

Een kleedje in rood en wit ligt hier nog. Het is zò kunstig gemaakt dat ik er ook een close-up foto van laat zien. Is het kantklossen? Is het geweven? Dit heb ik nog niet eerder zo gezien. Ik liet het zien aan m’n handwerkvriendin, van wie ik dacht dat die alle technieken wel kent. Maar ook zij stond vol verbazing een paar minuten met dit kleedje in haar hand. Vol bewondering ook. Wie heeft dit toch zo mooi gemaakt en welke techniek gebruikte zij daarvoor?

Ander onderwerp. Wij waren hier thuis al onze slingerende opladers zat. Hebben jullie ook overal die snoertjes liggen? Van mobiele telefoons, batterijopladers voor fotocamera’s en iPads. En elke dag heb je ze nodig want elke dag moeten de apparaten weer opgeladen. Al die snoeren en oplaadapparaatjes hebben we nu bij elkaar geraapt en in een platte mand gestopt. In de mand hebben we een extra stopcontact gemonteerd met heel veel openingen. Ruimte voor al die snoertjes! Nu hebben we één plek in huis waar we alle apparaten kunnen opladen, en dat scheelt een hoop heen-en-weer geloop.
En òp de klep van die platte mand ligt nu dit kleedje! Alle snoertjes aan het oog onttrokken, en een mooi kleedje om tegenaan te kijken.

Kantklos kleedje in rood en wit

Als dit dus een vorm van kantklossen is, dan vond ik het leuk om nu te laten zien dat je ook in andere kleuren dan alleen wit een mooi resultaat kunt bereiken.

4 gedachten over “Kantkloskleedje”

 1. Geen idee welke techniek dit is, maar wat is dit mooi!!! Zo frêle, zo teer, zo prachtig gemaakt. Kan me voorstellen dat je hier lyrisch van bent, Margriet. Er bestaan toch heel wat handwerk-kunsten!! Blijf er maar lekker mee bezig! Groet, Rya

 2. Zoveel verstand van kantklossen heb ik niet, maar aangezien het hier om enkele draden gaat die samen gedraaid zijn, maar even later weer apart, lijkt mij het inderdaad wel een kantklostechniek.
  En anders een andere twijntechniek.

  Het is in ieder geval een mooi kleedje met een moderne uitstraling, zo vaak zie je dit niet in van die strakke vormen 🙂

 3. Silvia kooijman-Damen

  Zo te zien lijkt het idd kantklossen werk wat prachtig is gedaan. Nog nooit eerder gezien .
  Zo mooi dat het ingelijst moet worden en opgehangen om het elke dag te bewonderen

  1. Hallo Silvia,
   Bedankt voor je reactie. Je hebt eigenlijk wel gelijk, dat dit kleedje verdient om te worden ingelijst en opgehangen. Ik heb nog één ander kantkloswerkje, wat ook ook op eenzelfde manier lijkt te zijn gedaan, en dat is wel ingelijst. Ik zal het binnenkort eens laten zien op m’n blog.
   Ik ben ook wel benieuwd of deze techniek een aparte naam heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.