Keep it cool

Kussen
Het was tropisch warm vandaag, wat uitzonderlijk is voor eind augustus. Ik pakte de trein naar het dorp waar m’n moeder woont en las onderweg de Metro of de Spits of hoe die kranten ook heten. Het ging erover dat de Olympische sporters werden gehuldigd en dat er een aardbeving was in Italië en dat het warm was. Twee onderwerpen “ver weg”, en één onderwerp ‘dichtbij’. Apart hoe je in tijden van warmte vooral bezig bent met je eigen dingen. In die treinkrant stonden richtlijnen voor tropisch weer en dat iedereen vooral moet opletten op de ouderen in hun omgeving: zorg dat ze genoeg drinken. Mooi, dacht ik, dan heb ik vandaag een belangrijke taak: thee drinken bij m’n moeder.  Maar intussen vond ik het zelf natuurlijk ook heerlijk om bij haar in de tuin onder de parasol te zitten.

Leverkruid langs waterkant

Dus ik deed wat boodschappen voor m’n moeder en daarna besloot ik te gaan zwemmen in een groot gat van veertig meter diep. Een oude zandafgraving, en er waren nog meer zwemmers dus het was wel verantwoord. En daarna maakte ik nog een wandeling in het bos. Leverkruid langs de waterkant, augustus-licht op z’n mooist. O, wat is het bos mooi op een tropische dag in augustus! Het is wel warm ja, maar ook heel mooi. Onder de bomen-parasol was het cool-best.

Bankje in het bos

Bewaren

2 reacties op “Keep it cool”

 1. Leverkruid? Koninginnekruid bedoel je!!
  Maar Wikipedia helpt me uit de droom 🙂
  Wat ik herken als Koninginnenkruid, een plant die ook bij ons aan de slootkant is te bewonderen, heeft ook Leverkruid als naam.
  Weer wat geleerd!
  Je foto zou zomaar hier in de Peel kunnen zijn genomen bij een van de vaartjes.
  Heel even dacht ik zelfs dat je inderdaad hier in de buurt was geweest.

  Er komen nóg ’n paar warme dagen aan.
  Dus je kunt nog meer verkoeling zoeken in het bos….en hele mooie foto’s maken.

  groetjes Ine

  1. Hoi Ine, Ja: foto’s maken in het bos: heerlijk!
   Leverkruid of koninginnekruid groeit vooral goed langs de waterkanten en het lijkt me heerlijk om die ook eens in de Peel te bewonderen. Woon jij daar dichtbij? Mooie omgeving dus ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013