Kemphanen

Als symbool kunnen die oude borduurpatronen nog wel weer volop worden ingezet. Deze vogeltjes bijvoorbeeld, waarvan er talloze variaties in omloop zijn en waarvan de oorsprong honderden jaren teruggaat. Die vogeltjes kunnen symbool staan voor van alles en nog wat wat tegenover elkaar staat. En wat in onze tijd nog steeds aan de orde van de dag is. Mensen staan tegenover elkaar (en maken dan ruzie of rechtszaken). Landen staan tegenover elkaar (en schieten dan met rotjes en raketten). Meningen staan tegenover elkaar (en daar zitten vaak hele rare kronkels tussen).

Ik hou wel van symbolen, ze kunnen in één keer iets duidelijk maken. En ik vind dit ook een leuk oud borduurwerkje. Vandaag staan de ‘weersomstandigheden’ ook tegenover elkaar: het heeft gevroren terwijl er nog grote plassen op de straten staan vanwege de regen van de afgelopen dagen. Als dat maar goed gaat.
Botsende meningen, belangen, invalshoeken en omstandigheden: het valt vaak niet mee! Als we de symboliek van dit borduurwerkje nog verder doortrekken, dan zou ik zeggen: we moeten wèl blijven letten op de gezamenlijke belangen, zoals het belang van schone blauwe lucht en de noodzaak en mogelijkheid om bloemen te laten bloeien. Als we de basis voor het leven maar niet kapot maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.