Kerst

Quilt Squares and Stars over paleishek

Over de hele wereld willen families graag bij elkaar zijn met kerst. En als dat niet kan, dan wordt de eenzaamheid des te sterker gevoeld. Ik mag tot de vele gelukkigen behoren die kerst kan vieren met eigen gezin. En ik geniet er volop van.
Een paar weken geleden nam ik m’n kerst-quilt al eens mee in de auto. Na een wandeling fotografeerde ik hem bij paleis het Loo. Vorige week gingen we daar naar binnen, en nam ik een paar foto’s van mooi gedekte tafels. We kregen een indruk van hoe hooggeplaatste personen hun feestmaaltijden vierden.

Feestelijk gedekte tafels op paleis het Loo

Het lijkt een sprookjeswereld. Het is maar voor weinigen weggelegd om zo te dineren. Net als vele anderen doen wij vandaag ons best om ook zo mooi mogelijk de tafel te dekken en zo lekker mogelijk te koken. We genieten van elkaars gezelschap, een veilig en warm huis, heerlijk eten, ons mooie servies. Ietsje minder glamourous dan op een paleis, maar nog steeds heel luxe. We denken ook aan de vele, vele mensen die het héél wat minder hebben. Die zonder huis of zonder familie zijn. Je kunt er niet altijd aan denken, en een paar dagen genieten van eigen overvloed is ook fijn. Maar met kerst, dan denk je aan zòveel tegelijk! De kerstboodschap brengt dat ook met zich mee. Ik hoop dat jullie ook genieten van een paar mooie dagen. Van vrede in hart en huis, van mooi handwerk, van geliefden om je heen. Voor wie dit leest vandaag: ik wou jullie gewoon even groeten!

Quilt Squares and Stars over hek paleis

2 gedachten over “Kerst”

  1. Karine van den Noort

    Bedankt voor de kerstgroet, ik lees ‘m nu, hopelijk hebben jullie mooie dagen gehad. Straks een goede jaarwisseling, lieve groet van ons!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.