Kerst sfeer, thuis en tehuis

Kerstkleed op tuinbank

Net als iedereen maak ik het thuis weer gezellig. Maar ook in de tehuizen wordt dat gedaan.
Dit is één van m’n oudste patchwork dekens die ik nu weer tevoorschijn heb gehaald. Gemaakt van de restjes van kinderkleding die ik maakte in de negentiger jaren en nog wat lapjes die ik toen had liggen. Zo’n kleed is dierbaar door alle herinneringen die erin zitten.

“Dierbaar” zijn ook onze oude moeders. Eén van onze moeders woont in een ‘tehuis’. Een paar weken geleden gingen we naar een informatieavond over “De veranderingen in de zorg”. Geen vreemd thema in deze maanden, en duizenden zorgverleners en familieleden (mantelzorgers) hebben ermee te maken. Nu werd er gisteravond in dezelfde zaal, in hetzelfde ‘tehuis’ een kerstdiner gehouden. En nu zijn we toch wel weer onder de indruk van ‘de zorg’. Wat een liefde en inzet om al die oudere mensen een fijne avond te bezorgen! De zaal was zò gezellig aangekleed, en het eten was zò lekker klaargemaakt! Wat een fantastische inzet!

Nu wou ik maar even zeggen: veranderingen in de zorg? De liefdevolle inzet is er gelukkig nog volop! Hulde aan al die vrijwilligers en professionals die het in de ‘tehuizen’ zo gezellig maken.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Earth Hour

Lange oefenlap breien

Stola in de stal

Genieten van de zomer

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen