Kerstavond

“Jozef, is het nog ver?”
Het zit nòg in m’n hoofd, hoe de juf (van de openbare school) het kerstverhaal vertelde. Maria was zo moe. Ze was samen met Jozef op weg naar Bethlehem. De reis was lang. En ze voelde dat het kindje bijna ging komen. Gelukkig kon ze op de ezel zitten. Maar dan nòg, het was zo koud en vèr…
Toen ze eindelijk aankwamen was er geen plaats in de herberg. Maar ze vonden nog een plekje. Daar kon het kindje komen.

Deze week was het in het nieuws of het kerstverhaal nog wel wordt doorverteld. Steeds minder. Als het wèl wordt verteld, kan het zomaar vijftig jaar later nòg in iemands herinnering zijn. En zéker omdat het kerstverhaal zo centraal is in de geschiedenis, in de kunst en in de actualiteit, is het goed als iedereen het een keer hoort. Dat oude verhaal, om te vertellen, om doorgeven en/of mee te beleven!

Op vele manieren is het verhaal ook uitgebeeld. Ook in kruissteek en in patchwork. Ik vond een mooi geborduurd tafereeltje, wat vast ooit verwerkt is geweest in een kerstkaart. Iemand wilde niet de hele kaart bewaren, maar wel het borduurwerkje. Gewoon de schaar erin. Ik besloot om dat rafelrandje niet bij te knippen. Het is zoals het is. Net als dat patchworkje, wat niet helemaal recht is. Zo is het gewoon. Allemaal handwerk-uitingen van betrokkenheid. Het zijn zichtbaar gemaakte verhalen, afgeleid van het grote kerstverhaal.

1 gedachte over “Kerstavond”

  1. Weer een heel leuke mail, ik kan echt genieten van de kleine borduurwerkjes. Heb me voorgenomen om voor volgende Kerst er een paar te maken voor speciale mensen. (Ik ga er van uit dat ik er dan nog ben!!)
    Ik begin gewoon in de 2e week van het jaar!!! Moet toch lukken.
    Groeten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.