Kerstboompje in het bos

zoeken & archief

Vroeger werd ik voorgelezen uit het Gouden Voorleesboek en daar stonden zielige en empathie-bevorderende verhaaltjes in van mensen die heel arm waren. De kinderen uit het arme gezin vroegen zich af of ze nog wel kerstfeest konden vieren want er was geen geld en er was niks geregeld. Maar op kerstavond waren er dan allerlei goede wendingen in de ellende en opluchtingen in de narigheden. En dan ging vader ook nog eens naar buiten (het sneeuwde natuurlijk) en nam een bijl of een zaag mee en kwam terug met een mooie dennenboom. Eind goed al goed.

Dus die ‘o denneboom’ hoort er al heel lang bij. Alleen mogen we hem al heel lang niet meer zelf zagen in het bos. Tijdens een wandeling deed ik het eens andersom en plaatste een boompje bij in het grote bos. Om even te laten zien wat je van canvas kan maken. Nadat het borduurwerk klaar is, kan het canvas in de juiste vorm geknipt worden en dan blijft zo’n boompje uit zichzelf staan.

Dus ik heb er al heel lang vrede mee dat ik nooit eens met zo’n boom achter me aan door de sneeuw kan sjokken, waarna ik thuis wordt opgewacht met een kop chocolademelk. Het is meer van deze tijd om gewoon zelf je boompje mee te nemen, foto maken, en dan weer klaar.

2 reacties op “Kerstboompje in het bos”

    1. Ja, dat was het!
      Ik heb dat oude exemplaar van thuis altijd bewaard dus het zal nog wel ergens in een doos liggen.
      Als ik het weer vind, dan ga ik er vast wel een blogje aan wijden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013