Kerstkrans en kerstkleedje

Een oude kerstkrans uit de negentiger jaren. Ik was er thuis al mee bezig geweest om er een foto van te maken. En toen had ik zin om weg te gaan. Ik nam de krans mee, en ook één van m’n kleedjes.

Kom nu het nog kan!” had paleis het Loo geroepen. Veel mensen geven gehoor aan die uitnodiging. Er is veel moois te zien, binnen en buiten.
Het zijn de laatste weken dat het paleis nog bezichtigd kan worden, want begin januari wordt het paleis drie jaar voor publiek gesloten vanwege een verbouwing.

Hier vond ik een mooi plekje om mijn kerstkrans op te hangen!
En er is ook altijd wel een reden om een kleedje bij je te hebben …. Op de hoek van de parkeerplaats lag nog een grote berg sneeuw en dat werd even een mini-picknickplekje voordat ik weer terugfietste.
Het kleedje is gemaakt in de doorstoptechniek. Daar kreeg ik laatst een vraag over, of ik daar patronen van heb. Maar het is makkelijker om zo’n kleedje te vinden dan om er een patroon van te vinden. Het kleedje is waarschijnlijk in oost-Europa gemaakt maar het kan ook noord-Europa zijn. Mooi om te zien hoe regelmatig en foutloos die rijgsteek is toegepast en de sterren in rood en zwart stralen. Zo’n kleedje blijft langer mooi dan m’n thermoskan, die me al zoveel fietstochten gezelschap heeft gehouden.
Het was heerlijk om nog een keer naar het paleis te fietsen. “Kom nu het nog kan!” geldt t/m 7 januari.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.