Kerstquiltjes

kerstquiltjes

Een paar jaar geleden had ik in december zin om met wat restjes een simpel quiltje te maken, wat nog vóór de kerst klaar zou zijn. Ik heb in m’n leven wel wat ingewikkelder dingen gemaakt, maar ontdekte dat voor een quiltje wat maar een paar weken  ‘dienst’ doet het ook wel volstaat om gewoon wat driehoekjes aan elkaar te naaien. Het effect is leuk doordat rood en groen goed contrasteren. Nu ik dit quiltje zelf weer zie, herinner ik me weer het gepuzzel om de driehoekjes toch evenwichtig te verdelen. De restjes waren zò klein dat ik niet maar lukraak banen kon maken. Het kon alleen maar op deze manier, want meer stof was er niet. En zo gaat het wel vaker met handwerken: het lijkt simpel om iets te maken  (en dat zou het ook kunnen zijn), maar soms is het meer werk dan gedacht.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Jachttafereel

Oude gebreide oefensokken

Vrolijke herfstdagen

Tentoonstelling in Hurwenen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen