In de jaren negentig konden we volop kerststofjes kopen en die werden dan gebruikt voor kaarten of kleedjes. Die stofjes vinden we nu weer ouderwets maar ik vond nog zo’n nagelaten metertje en had het klaarliggen voor nog een foto. Prima onder een Pannetonne! Panettone is een Italiaans luxebrood met vruchten. Oorspronkelijk komt het uit Milaan maar het kan ook heel goed uit Middelburg komen, waar dit exemplaar (heel random!) is gekocht. Mijn dochter nam het mee van een kerstmarkt en dat zijn dan zo van die typische bijdragen waar je je van te voren op verheugt en als het dan zo ver is dan is het extra genieten. Pannetonne wordt vooral rond Kerstmis gegeten en als je er eenmaal aan begint om een keer zo’n hoog en luchtig brood te kopen, dan wil je er elk jáár één en is zomaar een nieuwe traditie geboren.
Voor ons is dit brood al een iets langer lopende traditie en als het dan eenmaal de juiste koffietijd is dan wil je ook niet te lang meer wachten met aansnijden. “Nog heel even” vroeg ik mijn mee-genieters, en gauw strooide ik nog wat extra rondslingerende decoratie op de foto. Maar daarna wil je het ècht niet meer langer uitstellen om zo’n lekkernij aan te snijden en op te eten. Kerst vieren is niet alleen strooien met allerhande (handwerk)decoraties, maar ook genieten van al het lekkers!