Kijk- en luistermuseum in Bennekom

Schoolklas in kijk en luistermuseum
In het Kijk- en Luistermuseum in Bennekom worden zo’n 9000 objecten bewaard die de Veluwse streekhistorie weergeven. Er zijn veel gebruiksvoorwerpen, gereedschap  en kleding te zien van rond 1900. Deze objecten zijn thematisch ondergebracht in levensechte taferelen rondom een dorpsplein. Er is een klompenschooltje anno 1920, een garen- en bandwinkel van 1868 waarin een groot aantal boerenmutsen en ‘lingerie’ uit grootmoeders tijd wordt getoond, en nog meer. Gister was ik in dit museum maar ik besteedde voornamelijk aandacht aan de tentoonstelling over de kant en kalligrafie van Riet Croonen. Vanmorgen schreef ik in mijn nieuwsbrief wat positieve dingen over de kleine streekmusea in ons land en nu wil ik deze foto’s ook nog graag laten zien. Veel van deze musea worden draaiend gehouden door vrijwilligers en ik denk dat het wel passend is dat we onze waardering daarvoor uitspreken. Zij dragen eraan bij dat veel cultuurgoed te bezichtigen blijft.
Voor mijn blog vind ik deze en dergelijke foto’s fijn om te laten zien omdat ze zo goed de setting weergeven waarin veel handwerk in het begin van de vorige eeuw is gemaakt. Voor mijn gevoel horen dit soort opstellingen en het oude handwerk bij elkaar en geven ze samen een tijdsbeeld.
Mocht je volgende week ook zin hebben in een bezoek aan dit museum, kijk dan wel even op hun website want ze hebben voor de vrijwilligers een dagje uit gepland en zijn dan die dag dicht. Van harte gegund, want het is werkelijk top wat zij allemaal bewaren en onderhouden.

Opstelling in Kijk en Luistermuseum

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

IJsjes breien

Olifanten op mijn kussen

Kralen breien in de negentiende eeuw

Groot en klein

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen