Klaprozen


Onder een hoge boom in de tuin was het dor en droog. Ik zei dat ik dat niet erg vond en Klaproos met bastdat ik het evengoed wel een fijn plekje vond om te zitten. Lekker beschut. Maar er werd besloten dat de boom werd omgehakt. En daardoor kwamen er ook weer nieuwe mogelijkheden. De kleine plantjes op de droge voorgrond konden uitgroeien tot flinke planten, die nu weer volop water en licht kregen.

 

Nu bloeien hier de klaprozen en het vingerhoedskruid. Deze week is alles klaproos met bijgaan bloeien. Vanmorgen vroeg liep ik even de tuin in, dan is alles nog zo lekker rustig. Ik zag dat één van bloemen bezig was uit de knop te komen en genoot van het moment. Ik liep naar binnen om een vroeg kopje thee te zetten en toen ik ermee naar buiten kwam was het proces na vijf minuten alweer wat verder gevorderd. De helft van de behaarde knop was al op de grond gevallen. En de hommels waren ook gelijk aanwezig en aan het werk.

Een uurtje later zette ik een stoel in de groene border, Pagina uit boekje Bloemen bordurenop dezelfde plek als de stoel op de vorige foto. Ik wilde hetzelfde kussen fotograferen als een half jaar geleden. De jonge klaproos staat nu sterk en stoer op z’n stengel te floreren en de bijen vliegen af en aan. Ik mis m’n boom nog wel een beetje maar er is heel veel moois voor in de plaats gekomen.
En m’n kussen komt nu eigenlijk nog veel mooier uit!
Fijne zondag, ik hoop dat jullie ook genieten van het vele moois wat nu overal te zien is!
(Van klaprozen zijn ook mooie borduurpatronen gemaakt, dat komt later wel weer)

kussen

1 reactie op “Klaprozen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013