Kleden in monumentale kathedraal

Het is alles prachtig, machtig en krachtig in de Sint Baafs Kathedraal in Gent. We bezoeken deze kerk vanwege het wereldberoemde altaarstuk ‘Het Lam Gods’. Maar we lopen ook rond niet in aanbidding maar wel in bewondering van deze schittering die is opgetrokken in hout en steen.
Enige tijd geleden maakte ik eens een blogje over een smetteloos wit Hardanger kleed wat op een tafel lag midden in een andere monumentale kerk. Het licht scheen er precies op en ik vond het zo opmerkelijk hoe zo’n linnen kleed precìes de juiste toevoeging was aan die rijk versierde kerk. Ik kreeg een leuke reactie op dat blogje, en nu ik in deze kathedraal was, ging ik op zoek naar andere kleden, die ook een fraaie toevoeging zijn van het kerkelijke interieur.
Allereerst een foto van een kleed op de belangrijkste tafel midden in de kathedraal. Hier is gewerkt met ‘Broderie Anglaise’ ofwel Engels borduurwerk.

In een zijkapel zag ik een fraai geborduurd kleed met gouden korenaren. Precies passend bij de versierde stenen en koperen kandelaars.

f

Een gehaakt kleed over een marmeren bank.
En nog een geborduurd kleed, fraai passend bij de gedecoreerde teksten.
Kostbare materialen in zo’n magnifieke kerk, en daarbij dan fijn gewerkt handwerk op linnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.