Kleedjes borduren in platsteek

Bij het opruimen van een huis moet je veel beslissingen nemen, en grofweg zijn die te verdelen in: bewaren of wegdoen? Een mooi geborduurd kleedje had ik in eerste instantie laten liggen maar nu bleek dat niemand anders het wilde. Het lag al in de zak met spullen om weg te doen, maar daar heb ik het toch maar weer uitgehaald. Mooi die lichtblauwe bloemetjes (en m’n moeder hield van lichtblauw). Vroeger was het gebruikelijk om de mooie spullen tevoorschijn te halen voor visite en dan zorgde je dat je een mooi kleedje klaar had liggen, liefst bijpassend bij een servies. En kennelijk komt dat nu ook weer in de mode, want ik zag bij de Aldi borduurpakketten om ook weer zulke kleedjes te borduren in platsteek. De stof is dan voorbedrukt met de omtrek van de bloemetjes (dat gaat er later uit bij het wassen) en met naast elkaar liggende steken worden de motieven opgevuld. Wat leuk dat het borduren van zulke kleedjes ook weer terug is van weggeweest.

Maar ik hoef dus niet te borduren: dit lichtblauwe kleedje ligt al klaar. Ik keek nog eens goed naar de blauwe bloemetjes waar ik vorige week een flower-fairy tussen legde. Ik dacht dat ze even was neergestreken tussen de Scilla’s, maar het bleek Sneeuwroem te zijn. Nu zag ik dat ze door elkaar heen waren gegroeid en dat de Scilla-klokjes in de minderheid waren geraakt. Maar ze waren er nog wel. Daar ga ik nog een paar bolletjes van uitgraven. Genoeg te doen weer vandaag!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

The art of William Morris in cross stitch

De Nederlandse leeuw borduren

Avondwandeling met tasje

Vierkante handwerkboeken

Comments

  1. Hennie zegt:

    Leuk: volgend jaar herineringsbloemetjes in eigen tuin!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen