Kleedjes in lintkant

“Lintkant” wordt een “traditionele” en “opnieuw herlevende handwerktechniek” genoemd in dit oude tijdschrift. Je hebt er machinaal vervaardigd kant voor nodig en dat kan je in sierlijke vormen leggen en die worden dan met grote steken aan elkaar gezet. Zo krijg je heel snel een mooi kleedje met kantachtig effect.
Ik haalde een hele stapel oude Anna’s tevoorschijn omdat daar ook zoveel sfeervolle decoraties voor kerst in staan. Niet alleen in de decembernummers, maar ook al in de november-nummers en soms in oktober, zoals dit opengeslagen tijdschrift van oktober 1995. Het wordt een beetje teveel om al die nummers te laten zien, maar zo af en toe één. Juist voor die bijzondere technieken zijn die oude tijdschriften weer heel bruikbaar.

Ik plaats ook een mooi kleedje met lintkant in m’n shop. Een bijzondere, want zo groot kom je ze niet zo vaak tegen. Dit kleedje is altijd goed bewaard gebleven want het komt ook uit een museum. Lintkant dus, voor een snel en mooi effect. Tja, het werd ook wel ‘armeluiskant’ genoemd, maar daar trekken we ons nu niet meer zoveel van aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.