Klein Hoefblad op de Lonnekerberg


Na afloop van een bezoek aan het Rijksmuseum in Twente (voor een tentoonstelling die ik iedereen kan aanraden!) maakten we een wandeling op de Lonnekerberg. Dit is een heuvel van 60 meter hoog ten noorden van de stad Enschede. Tegen de avondschemering was onze route ten einde en kwamen we uit bij de parkeerplaats bij dit meertje (een kleigat). In Nederland kun je prachtig wandelen, en er is altijd wel een plekje waar je nog nooit bent geweest en waar mooie routes zijn uitgezet. Elke wandeling heeft wel een verrassing. Dit keer vonden we het Klein Hoefblad. Ook een vroege lentebloeier, net als het Speenkruid. Thuisgekomen ook nog de verrassing van een paar mooie reacties op mijn speenkruid-blogje. Herkenning dat anderen ook naar het Speenkruid Speuren! De eerste Pinksterbloem en het eerste Klein Hoefblad zijn ook voor veel mensen geluksbrengers.

Liefhebbers van de oude Permin-kalenders herkennen het Klein Hoefblad misschien van de tweede pagina van de kalender uit 1984. Bij elke afbeelding hoort ook een borduurpatroon. Dat waren hele mooie kalenders!

Bewaren

2 gedachten over “Klein Hoefblad op de Lonnekerberg”

  1. En ik speur ieder voorjaar weer de lucht af naar de eerste zwaluw. Dat doe ik al jáááren, en ik maak er steevast een aantekening van in onze jaaragenda. Doen jullie dat ook met de bloemetjes? :)))
    Groeten van Digna en een mooie zonnige zondag gewenst.

    1. Ik heb een speciaal lijstje voor de eerste speenkruid-data. En daaruit blijkt dat het heel erg fluctueert. Naar zwaluwen speuren is ook leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.