Klein klein kleutertje

“Klein, klein kleutertje, wat doe je in m’n hof?
Je plukt er al myn bloempjes af en maakt het veel te grof.”
Dat is een klassieker die miljoenen Nederlandse kindjes vroeger hebben geleerd. En nu ze en we groot zijn, brengt zo’n liedje nostalgische herinneringen naar boven. Van het eenvoudige melodietje is een leuk filmpje gemaakt en de reacties daaronder getuigen ook van fijne herinneringen aan een jeugd waar zulke liedjes er helemaal bijhoorden.

Zelf heb ik dit liedje ook vele malen gehoord vroeger en ook weer doorgegeven aan mijn kinders, ook al was er helemaal geen sprake van dat ik of zij in kinderlijke onschuld de tuinbloemen plukten. Eigenlijk vond ik het liedje vroeger al een beetje gek, maar dat is nou eenmaal zo met die oude rijmpjes. Daar zit vaak iets geks in. Maar dat maakt niet zoveel uit: iedere generatie geeft die oude liedjes tòch weer door aan de volgende. Dat wìllen we gewoon!

En als zo’n liedje in je jeugd dan stevig verankerd is geraakt in je hoofd, dan komt het er soms een beetje vervormd weer uit. Vandaag zong ik zomaar: “Klein, klein kikkertje, wat doe je in m’n hof?” En dat was best een passende reactie, want ik schrok van de kleine kikker die zomaar voor m’n voeten sprong toen ik de planten water gaf.

Een goede bijdrage om dit oude Hollandse liedje door te geven – of nog wat meer te genieten van het oude tafereeltje – is in geborduurde vorm. Een mooi schilderijtje!

1 gedachte over “Klein klein kleutertje”

  1. jeanne Nuijten.

    dag Margriet.
    wat heb je deze keer veel mooie borduur foto”s
    heb je daar ook nog patronen van.
    groet jeanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.