Klein kussentje (voor klein wintertje)

Klein kussentje paarse streepjes

De winter van 1978-1979: kunnen jullie je die nog herinneren? Kennelijk staat die strenge winter even in de belangstelling want ik kreeg vanmorgen een appje van m’n dochter met een link naar een youtube-filmpje: barre beelden over woeste winter!
O ja, ik kon het me zéker nog herinneren! Ik maakte die winter mee als achttienjarige en we bouwden enorme sneeuwpoppen en probeerden met de trein te reizen (wat was ik verbaasd toen die trein tòch kwam aanrijden op het kleine stationnetje op de vroege zondagochtend) en we banjerden door dikke sneeuwlagen. Wàt een winter!

Daarbij vergeleken is de periode waar we nu in zitten maar een wazig waterig wintertje (ik geloof dat ik aardig op dreef ben). Een week geleden maakte ik op zondag een wandeling en stak een klein kussentje in m’n zak, want op zondag wil ik altijd een kussentje laten zien. Die foto bleef nog even liggen (want ik had ook al een andere) en ik dacht dat ik hem misschien verderop in de week nog kon gebruiken. Maar nu zijn de vorst en de vries alweer vertrokken en lijkt deze foto alweer uit een ver verleden.

Dit kussentje is er één van een hele serie die ik lang geleden maakte (misschien was ik ook wel achttien?) en wat hier thuis ergens ligt te slingeren. Ik leg vaak kleine kussentjes op gekke plekken neer en er ligt altijd wel ergens wat. En ik wil ook alijd wel wat te borduren hebben, al is het maar iets kleins. Je hebt voor zoiets als dit maar een heel klein stukje stramien nodig en wat restjes. Gewoon streepjes op en neer borduren, in wisselende breedte. Misschien een tip voor wie ook wat te borduren of te slingeren wil hebben?
Fijne zondag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.