Klein toeristen-tasje

Tasje op pompoenen
“Weet je ook wat voor techniek voor dat kleine tasje is gebruikt?” vroeg iemand me nadat ik vorige week dit tasje wat kleiner had laten zien op een foto. Ik deed de toezegging om er nog een wat duidelijker foto van te maken. Het antwoord is nu: het is geweven en daarop is geborduurd.

Ik deed er m’n mobiel in en die viel eruit omdat aan de bovenkant wat draadjes loslieten. En ook al vind ik het niet leuk dat m’n mobiel op de grond viel, toch blijf ik zeggen: doe nooit denigrerend over ‘toeristenwerk’! Vrouwen die dit soort tasjes en handwerk (moeten) maken om wat bij te verdienen, hebben soms geen tijd voor een nette afwerking en er laat wel eens een steekje los. Maar evengoed verdienen ze onze bewondering en waardering. “Toeristenwerk” vind ik zelf geen mooi woord voor hun kleurrijke en karakteristieke huisvlijt.

Maar nu weet ik nog steeds niet waar dit tasje vandaan komt. Het groeit niet tussen de Hollandse pompoenen. Weet iemand waar het wel vandaan komt?

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Boek en handwerk van Balkan

Een dag vol kleur

Musea als inspiratiebron

Groninger gastvrijheid

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen