Kleine borduurpatroontjes

Iets kleins borduren voor kerst: dat is vroeger heel veel gedaan en er wordt nog steeds veel gezocht naar kleine patroontjes. Het borduren van iets kleins werd vroeger ook volop gepromoot in de handwerktijdschriften. En soms zelfs via de wikkel van zo’n tijdschrift, zoals op deze Ariadne-wikkel uit 1983.
De kleine motiefjes werden veel gebruikt voor kaarten, en ontvangers van die kaarten maakten soms die borduurtjes weer los om ze ergens anders voor te gebruiken. Maar veel borduurtjes bleven ongebruikt liggen, en gingen daarna zwerven en nu heb ik een hele collectie kerstzwerfborduurtjes verzameld. Ik ben nog aan het bedenken wat ik daarmee wil doen, maar ze bij elkaar leggen voor een foto was ook al leuk.

Van de wikkel wilde ik nog een kleine give-away maken, maar ik stuur hem maar gelijk naar iemand waarvan ik weet dat ze nog kleine motiefjes zocht. En andere borduur-liefhebbers kunnen de voorbeelden misschien wel van deze foto namaken. Ik denk dat ik dat vroeger ook deed, want ik herken nu ineens een motiefje wat hier op staat en wat ik dus kennelijk vroeger borduurde. Met die kleine motiefjes is het eigenlijk al gauw goed; ze zijn leuk om te maken en leuk om te zien.

2 gedachten over “Kleine borduurpatroontjes”

  1. Ik kreeg van iemand een lapje met een paar van zulke borduurseltjes, daar maakte ik kerstkaarten van voor op de Adventmarkt van onze kerk. Een paar dagen na de markt kreeg ik een van mijn eigen kaarten , met een kerstgroet van mijn buurvrouw! Zij had deze markt ook bezocht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.