Kleine tijdschriften met kruissteekpatronen


Meerdere uitgevers zagen er brood in om kleine tijdschriftjes uit te geven in een leuk aantrekkelijk formaat. Niet te groot, niet te pretentieus, en vooral niet teveel ballast van reclames en uitgebreide reportages. Maar alleen de allermooiste patronen (dis vaak al eerder waren uitgegeven) bijeengebracht in een handzaam klein tijdschrift. Makkelijk en aantrekkelijk voor borduursters die zin hebben in wat nieuwe inspiratie, zoals het borduren van een handdoekrandje. Dat laatste is trouwens heel populair geweest en op handwerkmarkten van bijvoorbeeld een bejaardentehuis (ook al heet dat niet meer zo) worden nog wel eens handdoeken te koop aangeboden waar zo’n mooie geborduurde rand op zit.

Deze tijdschriften van Burda, Sabrina en Diana hebben allemaal dat handzame kleinere formaat en staan vol met mooie borduurpatronen. Voor wie geen zin heeft in een heel boek, maar wel zin heeft om wat nieuws te zien. En daarna te maken.

Overigens vind je in mijn shop twéé categorieën met borduur-tijdschriften. De ene heet ‘Borduurbladen’. De naam ‘Borduurblad’ is de naam van een tijdschrift. En de andere categorie heet ‘Borduur-tijdschriften’ en dat is de verzamelbak van àlle tweedehands borduur-tijdschriften die ik te koop heb. In die categorie komen ook deze kleine tijdschriftjes. Voor véél borduurplezier!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Winter in het (blog)bos

Stoplap

Het verhaal achter de quilt

Een oud patchwork kussen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen