Kleine toepassingen in patchwork

Het was een prachtige winterdag. Ik was wat bezig geweest met familie-dingen en ’s middags ging ik weer naar huis. Het grootste deel van de weg ligt langs een kanaal en nu mijn moeder verhuisd is, is de route langs het water nog wat langer geworden. Het laatste stukje (of het eerste, als ik op de terugweg ben) is nieuw voor mij, dat heb ik nog niet zo vaak gereden. Ik had gezien dat daar een bord stond met ‘kringloop’ en had nu wel tijd om daar eens een kijkje te nemen. Ik scharrelde wat rond in een grote koude hal waar de radio keihard aanstond. “Ga vooral niet het natuur-ijs op want het laagje is nog veel te dun!” schalde het door de ruimte. Iedereen is bezig met de vraag of er wel of niet geschaatst kan worden. Ik vond een patchwork-hart op een tafel met allemaal harten, en een boekje Kleine toepassingen in patchwork. Niet veel, maar met dat hart kon ik wel wat, dus rekende ik het af. Toen nog die lange kanaal-weg, maar dat ging me te snel dit keer. Het was nog zùlk prachtig weer, daar wilde ik nog even van genieten. Dus ging ik een zijweggetje in om nog een kwartier buiten te zijn. Het hartje kon wel even aan de boom, je moet toch wat te doen hebben als je daar zo in de kou staat.


Toen hoorde ik het geluid van twee zwanen die over het kanaal kwamen aangevlogen. Wàt een mooi gezicht! En daarna werd het nòg mooier, want kennelijk waren ze te ver doorgevlogen en nu kon één zwaan niet meer in het water komen. Hij was op het dunne ijs terechtgekomen. Heel voorzichtig begon hij aan de weg terug naar het open water. Vanaf de kant volgde ik hem en genoot van het bijzondere gezicht. Voor deze zwaan gold de waarschuwing niet: het ijs kon hem prima houden. Toch gleed hij na de lange wandeling over het ijs het water in en het leek nèt of hij opgelucht was.
En dat was dan ook een “Kleine toepassing in patchwork“: Hang een hartje aan de boom en zie wat er gebeurt!
O ja, er hing ook nog een sleutel aan het hartje. Dat deed me denken aan een oud liedje over zwanen en een sleutel. Echt ‘toepasselijk’!
Het hartje zal ik wel een keer ergens bijstoppen bij een pakjes-bestelling, als dat een keer zo uitkomt.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kant op zijn best

Oude breiboekjes uit 1883

Sudanwol met geborduurd randje

Sortering Sudanwol en Stramien

Kleine boekjes DMC borduurideeën

Comments

  1. Omdat het zo’n prachtige winterdag was pakte ik gisteren de fiets!
    Ik zag de eerste lentebloemen al opkomen. Krokus en een paar narcissen.
    In de auto zie je al dat moois niet of in ieder geval veel minder snel 🙂

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen