Kleuren kiezen

Net terug van een wandelingetje in de wijk. Dat probeer ik elke dag te doen maar het schiet er ook wel eens bij in. Vandaag niet, want het is de eerste dag sinds heel lang (‘vorig jaar of zo..’) dat de zon weer schijnt. Het is opvallend dat het nu gewoon druk is op de stoepen met andere wandelaars. Allemaal even een luchtje scheppen!

Iets anders wat opvalt is dat de vogels zo enorm druk bezig zijn. Wat een gekwetter! De vogels reageren ook op het veranderde januari-licht.

Opvallend is ook dit schilderijtje met verrassend kleurgebruik. Het is geborduurd in kleuren die ik zelf niet zou hebben uitgekozen. Ik krijg af en toe vragen, ook deze week nog, of ik misschien advies kan geven in kleuren die iemand voor een borduurwerk wil gebruiken. Dat is best lastig natuurlijk, zo via mail. Maar eigenlijk ook niet echt nodig, vind ik. Want het maakt ook weer niet zo heel veel uit welke kleuren je kiest. Als je zin hebt om te borduren, dan kun je gewoon de kleuren gebruiken die je zelf mooi vindt of die je nog hebt liggen. Het steekt nou ook weer niet zo heel erg nauw. Je kunt best een lila nestje borduren en lichtgroene blaadjes aan het uiteinde van een tak met verder donkergroene blaadjes. En een oranje vogel met een rode staart, kan ook best! Het ziet er toch gezellig uit!

Dus net als al die kwetterende vogels: gewoon aan de gang gaan! Na een wandelingetje natuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013