Kleurige borduurwerken

Borduurwerkjes

Afgelopen zomer begon ik aan een kleurrijk borduurwerk, en dat liet ik hier zien. Later  blogde ik er nog eens over: borduurwerk in de wacht. Ik had niet de juiste kleurtjes voor de laatste twee vlakken die ik nog op moest vullen. Dat is al weer een tijdje geleden en het borduurwerk lag al die tijd in een hoek. Maar nu komt er weer schot in. Van m’n handwerkvriendin kreeg ik een grote zak met restjes. Ik ging er gelijk enthousiast doorheen graaien: zou de juiste kleur ertussen zitten? Ja, ik vond van wel! Nadat m’n bezoek weer weg was, ging ik gauw even borduren. Dat heb je dan zo: nù wil ik het afmaken! Even later waren de vlakken ‘dicht’!

Nu nog het ‘scheeftrekken’. Ik kreeg juist een vraag hierover. De laatste tijd krijg ik vaker Borduurwerk felle kleurenallerlei handwerkvragen toegemaild en dat vind ik best leuk. Deze vraag betrof het scheeftrekken van een borduurwerk. Vooral als een steek in één richting is geborduurd (‘tapisserie’ of ‘petit point’) dan gebeurt dat. De oplossing is: het borduurwerk nat maken, bijvoorbeeld met de plantenspuit, en dan in model rechttrekken en zo laten drogen. Eventueel met spelden op een ondergrond vastzetten.

Over het randjes-tasje heb ik eerder geblogd: “Voor wie de clutch kwijt is”. Het tasje lag hier juist in de buurt toen ik deze foto wilde maken. Het is waarschijnlijk een oud oefenlapje om randjes te oefenen. Nu er het afgelopen jaar door zoveel anderen ook allerlei randjes zijn geborduurd, is dit een extra leuk nostalgisch tasje. Je vind het hier in m’n shop.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Geborduurde kluut

Borduurwerk Kluten

Kussentje twee hertjes

Handwerk als geschenk

Antiek borduurwerk op zijde achterkant

Antiek borduurwerk

Borduren en haken op de bank

Comments

  1. Lang leve de restjes! En de mensen die ze bewaren.. 😉
    Mooi geworden!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen