Kleurige stof en borduurwerk

Op een grote lappenmarkt liep ik rond te kijken. Hier kan ik niet aan voorbijlopen zonder dat ik ga denken: Zou ik nog iets nodig hebben? Het antwoord was ‘nee’ en daarom nam ik maar een foto….
Het zijn rollen fleece, en daar moet je nou nèt op uitzijn, en als je dat niet bent, dan hoef je het ook niet te kopen. Zo simpel is dat. Maar nu is het een dag later en heb ik toch nog iets bedacht: Je zou fleece óók als alternatief kunnen gebruiken voor vilt. En dan wat leuke applicaties maken, bijvoorbeeld met de patronen van Lis Paludan.
Een ander leuk oud boekje wat ideeën geeft voor Kleurig Borduurwerk past hier ook wel bij. De ondertitel is ‘oude technieken – nieuwe patronen‘ en zo’n kreet spreekt mij altijd wel aan. En in onze tijd denken we er dan bij: ‘en eigentijdse toepassingen’!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oefenen (in nuancering)

Kleine vogeltjes op een groot blad

twee borduurwerkjes kerstengelen

Borduurwerkjes voor kerst

Macramé tassen en boeken

Reacties

 1. Fleece…………
  Mijn hoofd zit boordevol plannetjes, maar het uitvoeren laat op zich wachten. Eén van die plannetjes is om iets te doen met wit fleece. Dat is sterker dan vilt (denk ik) en het lijkt me zo leuk om een zwarte winterjas op te fleuren met geometrische modellen van witte fleece afgewisseld met borduursteken in dunne witte wol.
  Wanneer?
  Ooit!
  Het bijna vergeten plan komt weer boven door jouw blogbericht.
  Nu tijd zoeken!
  Groetjes, Tineke

  • Margriet Hof zegt:

   Dat lijkt me een heel leuk idee om uit te voeren! Ik hoop dat je er tijd voor vindt en dat het veel positieve energie geeft om ermee bezig te zijn. Ik vind het leuk om te lezen dat mijn blogje je idee weer doet bovenkomen. Veel succes met het opfleuren van de jas: gewoon doen!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen