Kleurtjes bij veel grijs

Wat maakt kleur bijzonder? Waarom springt de kleur er hier zo uit? Kleur is vooral bijzonder als er verder veel grijstinten zijn.
Vijftien jaar geleden was ik veel bezig met ‘kleur’ en wilde ik kleurenrestjes borduurgaren verwerken in een vierkant design. Het was een hele uitdaging om alle kleuren evenwichtig te verdelen over de geometrische vlakken, die ik van elkaar had onderscheiden door eerst een zwart raster te borduren. Eerder had ik al wat kleinere vlakverdelingen gemaakt (die ik bijvoorbeeld hier liet zien) en die zijn veel makkelijker om te maken dan deze grotere. Nu was de uitdaging om de kleuren toch evenwichtig te krijgen. Het was het spel en het borduurplezier. Het kussentje zwerft altijd ergens rond in huis en ik nam het mee naar Lauwersoog. En ook daar was er het spel en het plezier. Om het kussentje ergens neer te leggen waar het precies goed is. Ook al is het maar even.

(Beide foto’s zijn vlakbij elkaar gemaakt. Ik maakte nog meer foto’s van dit kussentje en die bewaar ik tot volgende zondag)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013