Kleurtjes in de motregen

Als we tòch een ritje maken (ergens naar toe), dan vinden we het leuk om onderweg een kringloopwinkel in te duiken. Er zijn er 1200 in Nederland en daar gaan per jaar 23 miljoen bezoekers naar toe. Evenveel als naar Ikea. Je weet nooit wat je tegenkomt, maar meestal wel ‘iets’. Vandaag kwam ik een soort sjaal tegen, waarvan sommige draadjes nog niet afgewerkt waren. Dat vind ik juist leuk, want als je die dan eerst nog zelf kunt afhechten dan is zo’n handwerk gelijk ‘eigen’. Je hebt er niet al het werk voor hoeven doen, maar hebt wel de voldoening van een snel resultaat.

We waren in Gouda vandaag, maar gingen ook even naar een plaats daar in de buurt. Onderweg had ik bedacht dat ik van elke stad en dorp waar ik dit jaar kom wel een foto wil maken van het plaatsnaambordje. Ga je gang, zei mijn lief, en stopte op een plekje waar je stoppen kon. Ik maakte een foto van het Waddinxveen-bordje, en stapte weer in. Vervolgens bedacht ik welke plaatsen ik de afgelopen twaalf dagen al ben geweest en waar ik dan misschien ook nog een foto van wil. Maar nu ben ik weer thuis en laat het hele plaatsnamenplan varen. Veel te veel gedoe.

Een plan laat je weer varen (wat grappig eigenlijk) en een sjaal laat je waaien! Er is water voor allebei. Deze foto maakte ik vlakbij de kringloopwinkel waar ik dit handwerkje kocht. Ik genoot van die kleurtjes in de motregen. En we hadden een mooie dag!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Heel veel Randjes en Letters geborduurd

Oude schoenen

Burda Filethaken

Breinaalden in koker, etui of houten doos

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen