Knittax succes


“Knittax-bezitsters, mag ik mij aan u voorstellen? Ik ben het Knittax-Succes, het nichtje van de Knittax-handbreimachine. Ik ben het maandblad, dat u regelmatig op de hoogte zal houden van wat u kunt bereiken met uw Knittax en welke vooruitgang er zal zijn zowel op het gebied van deze handbreimachine zelf als op het gebied van de breitechniek. Ook zal ik proberen ertoe bij te dragen, dat alle bezitsters van een Knittax niet alleen het grootste nut van hun machine zullen hebben, maar zich ook op prettige wijze lid zullen voelen van de steeds groeiende familie van Knittax-bezitsters.

U kunt nu achter uw breimachine plaatsnemen en direct beginnen met het breien van een leuke modieuze jumper, een snoezig babypakje, een vest voor vader of sokken voor de kinderen. De duidelijke werktekeningen geven ons vooraf de zekerheid dat ons werkstuk op de aangegeven centimetermaten zal passen. Uw werkstuk zal er zelfs in de ogen van kritische buurvrouwen perfect uitzien en vol trots zult u zeggen: Ja, zelf gemaakt!” En u zult geamuseerd kijken naar hun ongelovige gezichten.”

Uit het voorwoord van het eerste nummer, september 1958. De titel van dit voorwoord luidt: “Een hartewens van vele breisters kan nu in vervulling gaan.”
De voorkanten van deze oude nummers vind ik zo mooi, dat ik telkens met plezier weer een serie laat zien. Deze tien heb ik nu toegevoegd aan m’n shop. Er volgt nog één serie en dan komt er nog een keer een blogje over wat ik met deze oude tijdschriften van plan ben.

Bewaren

Bewaren

1 reactie op “Knittax succes”

  1. Mijn eerste breimachine in de zestiger jaren , had ook een voorzetapparaat, dan kon je twee recht twee averecht breien. Heb daar heel wat op afgebreid met drie kleine kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013