Knoppen en knopen

Een uurtje-borduurtje van gister: ik had zin om een klein motiefje van de voorkant van een boek te borduren. Het boek was besteld en had ik uit m’n kast gepakt om op te sturen, de zon scheen zo fijn in de kamer, en ik wilde even lekker in het zonnetje zitten en een klein motiefje borduren. Daarna een foto gemaakt en het boek op de post.

Maar dat was een leuk momentje van gìsteren. Nu is het vandaag en kijk ik heel anders tegen dit borduurseltje aan. Zo onbenullig. Zo onbeduidend. Zo onbetekenend. Want er is een óórlog begonnen! Tanks en raketten brengen grote schade toe aan een mooi land. Mensen worden gedood, gebouwen gebombardeerd, huizen kapot geschoten. Zò verschrikkelijk! De beelden zijn indringend, de situatie is ernstig en de zorg is groot.

Wat doe ik nu met dit blogje? Ik weet het ook niet waar dit allemaal toe gaat leiden. Niemand weet het. Het enige wat ik weet te bedenken is om het toch maar op m’n blog te benoemen. Het gevoel van somberheid, het denken aan de mensen die nu in schuilkelders zitten, het  ongerust zijn over deze situatie. Dat zullen we denk ik allemaal wel hebben.

Voor de zekerheid zocht ik toch nog even op wat Boutons precies betekent. Ik dacht knopen, maar het kan ook knoppen betekenen. De wereld zit in de knoop. En machtigen draaien aan de knoppen. Pfff…….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.