Koffie op de antiekmarkt

Alweer zo’n bijzondere blogontmoeting gehad! Ik was vanmorgen op de antiekmarkt, en was net bij een kraampje wat kantjes aan het uitzoeken. Er kwam iemand naast me staan die ook een liefhebber is van oude handwerkspulletjes en deze markt vaak bezoekt. We besloten om samen koffie te gaan drinken op een terrasje, en legden de spulletjes die we tot dan toe hadden gekocht op tafel. Daar gingen we eerst eens uitgebreid over praten. Het zilveren mandje was door m’n tafelgenoot gekocht. Zij is een groot kenner van antiek naaigerei en wist over dit mandje te vertellen dat er een bolletje fijn haakgaren in hoort. Dat was vroeger om mee te pronken. Nu ook nog wel, vind ik…. Voor andere liefhebbers: op deze markt is altijd vrij veel aanbod van zilver naaigerei.

De houten haaknaaldenkoker en een kantje had ik zelf gekocht en heb ik gelijk maar in m’n shop geplaatst. We praatten nog wat over het oude radeermesje. Zou het wel echt een radeermesje zijn, of zou het een deeg-snijdertje zijn? Leuk om daar onder de koffie wat over te kletsen.
Zo’n ontmoeting is sowiso al leuk, maar het was zelfs nòg een beetje frappanter. Deze mevrouw was namelijk degene die recent op mijn blog een korte vraag had gesteld over doorstopwerk. Daarop besloot ik gisteravond nog een foto van een kast met doorstopwerk te laten zien. Daar aarzelde ik wel over, want ik had die dag al drie stukjes en ik wil m’n blog niet te vaak overladen met zoveel stukjes per dag. Nu kon ik het gelijk aan haar vragen: “Vind u dat niet teveel worden, zoveel blogjes per dag?” “Nee hoor, zei ze, ik lees het allemaal graag.” Dus als jullie het ook niet teveel vinden, dan blog ik nog maar weer verder. Nu kan ik óók weer reageren op een àndere reactie op dat kast-blogje, en zo gaat het altijd maar door. Maar nu moet ik even stoppen, er is nog meer te doen!
Alvast deze antiekmarkt-impressie, later nog meer antiekmarkt-blogjes.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Boeken over streekdracht

Retro mandje voor breiwerk

Serious request: Breng ze weer samen

Opbergen

Reacties

 1. Beerta Bosch-Wichers Hoeth zegt:

  Het lijkt me een deegrollertje. Radeerwieltjes zijn meestal kleider. Hoe groter het wieltje hoe moeilijker de bocht om. Ik kijk vaak een paar keerer dag naar jou blog en vind het altijd leuk weer iets nieuws te zien/lezen.
  Hartelijke groeten, Beerta

 2. Ietje de Graaf zegt:

  Ik denk dat je gelijk hebt, Beerta. De puntjes aan het wieltje zijn ook niet zo uitgesproken.
  Het zilveren mandje zou ik kwalificeren als kandij mandje.
  Maar ik vind het ook plausibel als pronkmandje.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen