Voor de grap heb ik ook eens een aflevering gekeken van Heel Holland Bakt. Dus daar kan ik nu ook van meepraten. Lekker: al dat vet en al die suiker!
En voor de grap kocht ik een kilo cactusvruchten. Omdat ik die nog nooit eerder had gezien in de supermarkt. Ze zaten in een plastik bakje waar ze ook peren en tomaten in stoppen, maar nu zat er een kilo cactusvruchten in. Eerst een paar dagen genoten van die mooie kleuren op de fruitschaal en er eens één opengesneden. Ai, dat valt tegen. Gelijk je vingers vol met stekels en die harde pitjes is ook niet alles. Dus jam ervan gemaakt, dan kun je de pitjes eruit zeven. En het is opnieuw een goede manier om te genieten van die kleuren!
Als Heel Holland nog eens genoeg krijgt van taarten met vet en suiker, dan heb ik nog wel een goed idee: Koken met kruiden! Al in 1976 schreef Ann Roth een boek, samen met een chef-kok die in zijn tijd bekend was: Koken en borduren met kruiden. Het is een mooi boek, boordevol kruissteekpatronen van bekende keukenkruiden. En op elke bladzijde ook een recept waarin die kruiden worden gebruikt. Dat lijkt me nou nog eens een goed idee voor Heel Holland!
Tjonge, 1976…. dat is véértig jaar geleden! Toen hadden we zulke mooie boeken, en nu zitten we nog steeds in het taarten-stadium….
Het borduurpatroon van groenten vind je ook in m’n shop.
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren