Konikspaarden langs de Waal

Tapisserietasje met paarden

Vanaf een kliniek waar ik dit jaar vaak kom, is het maar een paar minuten rijden naar een plekje waar ik graag even tot rust kom voordat ik de snelweg weer op ga. Het is een natuurgebied langs de Waal waar volgens een bordje Konikspaarden grazen. Ik had ze nog niet eerder gezien maar gisteren bofte ik: twee paarden waren juist vóór het hek wat aan het ronddartelen. Dat moment dat ik daar in dat gebied aankom na een lange behandeling is iedere keer zò Drie konikspaarden in Staartjeswaard met donkere luchtprachtig: ik merk dat op slag alle spanning en moeite van de voorbije uren van me afvalt. Dat is iets prachtigs om mee te maken. En nu dan als extraatje ook nog die paarden. Ik ging helemaal op in het kijken naar die wildebrassen en merkte dat zij geen ènkele notitie van mij namen. Vaak doen paarden dat wel, maar deze dus bepaald niet. Een derde paard kwam aanstormen en deed dat niet zachtzinnig. Met volle vaart en onbeteugelde kracht liep hij op de andere twee in, die hem met luid gehinnik en hoefgeroffel begroetten. En daar speelde zich voor mijn ogen een staaltje pure levensvreugde af die mij de lange tandartsuren deed vergeten. Het was een schouwspel alsof je midden in de film “De nieuwe wildernis” bent beland: spectaculair. Ik nam de ene foto na de andere, en geraakte vanmorgen in twijfel: Die wil je toch niet allemaal laten zien op je handwerkblog? Die paarden gaven mij een prachtig voorbeeld van ‘tomeloosheid’, maar zelf probeer ik dat niet te zijn. Dus toch maar weer mezelf gehouden aan m’n eigen restrictie: slechts een páár foto’s.

Nu kwam het net zo uit dat ik vlak voor vertrek naar de kliniek een tapisserie-tasje had meegenomen om na afloop te fotograferen. Met paarden! Terwijl de wilde oergeluiden van de paarden mij een alles overheersend bewustzijn gaven hoe  fantastisch het was om daar te zijn, hing ik mijn tasje aan het hek. Ik hoop dat jullie genieten van deze foto’s. Voor mij was het een moment om nooit te vergeten!

(Later wil ik nog aparte blogjes maken over mijn tapisserie-tasjes; deze week ga ik nu eerst verder met het toevoegen van handwerkboeken)

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Geborduurd kleedje met drie appels

“Thanks mom”

Letter H en gehaakte margrietjes

Siggy’s even in de wacht

Schilderijen Droogbloemen Mies Bloch

Een huis vol bloemen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen