Kostuums in de hitte

Mooie platen met borduurpatronen laten zien hoe de mode vroeger was. Het is veel te warm om die platen nu in m’n shop te zetten, dat komt later wel weer. Er zijn nog meer van deze platen en die mode was natuurlijk voor de welgestelden. Nu vraag ik me af: hoe wàrm zou dat voor de mensen vroeger zijn geweest om al die weelderige lagen kleding te dragen? Hoe deden ze dat als het boven de 30 graden was? Ze zullen wel binnen zijn gebleven, in hun koele kastelen. Maar zij hadden toch ook wat vitamine D nodig? En hoe was dat dan voor ze om met die kostuums buiten te lopen in de hitte?

Ach, ik heb geen zin om me er langer mee bezig te houden. Ik ben blij met luchtige zomerkleding en een plekje onder de boom. Er is al genoeg in onze eigen tijd om over te schrikken en bezorgd te zijn, dus ik ga me niet ook nog afvragen hoe warm de mensen het in 1675 of 1870 hadden. Dit soort plaatjes is alleen maar leuk om even met verbazing naar te kijken.

2 gedachten over “Kostuums in de hitte”

 1. Beste Margriet,
  Wat leuk, deze prenten, ben direct gaan kijken of ze hetzelfde waren ik ben in het bezit van een geborduurd exemplaar waar 12 van deze lieflijke koppeltjes op staan, was er direct weg van .het hangt te pronken in onze slaapkamer.Handwerk is altijd prachtig, er wordt zoveel tijd ingestoken , onbetaalbaar.Ik kijk telkens uit naar jou nieuws,altijd iet moois.dank je .Pia

  1. Hallo Olympia,
   Bedankt voor je aardige reactie. Op mijn beurt voelde ik me ook weer door jòu uitgenodigd om nog een borduurwerk met landsdracht op te zoeken, en daar maakte ik zojuist een blogje over.
   Leuk hoe je benoemde dat handwerk altijd prachtig is, mede vanwege de vele tijd die erin is gestoken. Zo zie ik dat ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.