Kralen breien

gebreide kralenbeursjes
Op bezoek bij een bloglezeres geweest. Ik bewonderde haar kralentasjes en toen zei ze dat ze er nog meer had en die ging ze voor me halen. Uit een doosje kwamen al deze verschillende tasjes! Ze vertelde dat ze ooit een boekje vond waarin al die verschillende modellen stonden en dat ze ze toen één voor één ging nabreien. “Is niet moeilijk hoor” zei ze, je volgt gewoon de instructies en dan gaat het vanzelf. Wat een leuke uitdaging om telkens een nieuw model uit te proberen. “Het moeilijkste was vaak het vinden van de juiste sluiting of beugel’, zei ze. En daar kan ik ook niet in helpen, maar wèl met nog wat oude boekjes. Allebei de boekjes zijn van Tineke Timmer en de titels verschillen nauwelijks van elkaar: Breien met kralen en Kralen breien.
Ik vond het mooi om deze kralenbeursjes bij elkaar zien. En voor liefhebbers misschien een stimulans: ook eens proberen?

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Foto’s aan het strand

De opbrengst van het land

Bomen met kerst

Drie buitenlandse tasjes handwerk

Reacties

  1. E C Thompson zegt:

    Ik ben op zoek naar boekjes en patronen voor kralenbeursjes breien. Zijn er nog boekjes te koop?

    • Margriet Hof zegt:

      Het fijnste boek op het gebied van Kralenbreien vind ik het boek van Tineke Timmer. Dit heb ik al vaak verkocht. Maar de laatste tijd vind ik het niet meer, dus ik denk dat veel meer mensen hiermee bezig zijn; dan worden de boeken gelijk ook schaars. Hopelijk kun je het nog ergens vinden! Het is heel leuk dat deze oude breikunst niet verloren gaat maar dat er nu weer zoveel vrouwen hiermee bezig gaan!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen