Kralenatelier in bakhuisje


Het oudste huis van Sint-Oedenrode is het Sint-Paulusgasthuis, gebouwd in 1435. Het museum voor kanten mutsen is daar nu in gevestigd. Toen we de mutsen hadden bekeken, mochten we ook nog doorlopen naar de verrassende binnentuin. Achterin deze ommuurde oude tuin staat een bakhuisje, en daarin is sinds kort een Kralenatelier gevestigd. Door een laag deurtje konden we naar binnen, en daar werden we welkom geheten door een mevrouw die in het kleine huisje met haar vak/hobby bezig was. Ze vertelde dat ze eigenlijk was opgehouden met haar kralenatelier, maar toen kreeg ze dit bijzondere huisje aangeboden en dat was een tè mooie kans! Nu kan iedereen weer bij haar terecht. Als je bijvoorbeeld een sieraad wil laten repareren, of als je een persoonlijke opdracht wil geven waarin kralen van eigen voorkeur worden verwerkt. Of als je gewoon iets moois wilt uitzoeken, of losse kralen wilt kopen. Deze mevrouw weet àlles van kralen!

In de winter zit er niet, want dat is een beetje te koud onder de dakpannen. Wat bijzonder om in zo’n oud bakhuisje een oudere mevrouw te ontmoeten die op ambachtelijke wijze haar sieraden maakt en haar kennis graag deelt. Als je iets zoekt op kralen-gebied dan is het misschien de rit waard. Maar als je alleen wat patronen zoekt om zelf kralen te verwerken, dan heb ik misschien nog wat. Een bekende auteur op het gebied van sieraden was in de tachtiger jaren Gineke Root, van haar heb ik nog een paar boekjes, o.a. Kralensieraden, gehaakt en gebreid.
Breien met kralen is een boeiende bezigheid, en voor wie daarin gevorderd is zijn er kleine tijdschriftjes met Deense ontwerpen voor tasjes, strikken, ballen, hartjes, en andere versieringen. Deze tijdschriftjes Stenboden staan boordevol patronen. En ook nog wat andere tijdschriftjes, o.a. met patronen om eieren om te breien.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 gedachte over “Kralenatelier in bakhuisje”

  1. Maresi Van Lieshout

    Inmiddels is het Kralenatelier verhuisd naar markt 9 in Sint Oedenrode.
    Geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00-12.00 en van 14.00-16.00. Welkom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.