Kreatief, hip, modieus en modern haken

Oude haakboeken
Die oude haakboeken uit de jaren zeventig heb ik graag op mijn shop want die voorzien in de behoefte om weer terug te vallen op die oude handwerkboeken. En ook geven ze een goed tijdsbeeld van die vorige handwerk-periode waarin vooral ook het haken zo volop in de belangstelling stond. En nu was ik blij dat ik weer een paar nieuwe  / oude boeken had gevonden om in m’n shop te  plaatsen. Eentje bladerde ik eerst nog even door, het boekje Kreatief haken (van de in die tijd bekende schrijfster Hetty Mooi). En toen viel m’n oog op een zwart wit foto van vier mensen in hippe gehaakte kleren. Héé, zou dat zijn wat iemand zocht? Al een half jaar geleden Afbeelding gehaakte rok in oud haakboekhad ik een vraag gekregen van een bloglezeres die heel erg hoopte dat ik haar zou kunnen helpen want ze was op zoek naar een patroon van een gehaakte rok. Die had ze vroeger vaak gehaakt maar ze was het patroon kwijt gehaakt. Ze dacht dat hij in de Libelle had gestaan en had de redaktie al benaderd maar die konden haar niet helpen. “Zou het misschien niet de Ariadne zijn geweest?” vroeg ik, toen wij daarover per email in gesprek raakte. Nu raakte ze aan het twijfelen, schreef ze terug. “Maar het was in ieder geval wèl een zwart-wit foto geweest, dus misschien was het dan helemáál niet een tijdschrift-foto geweest. Daarna zegde ik haar toe dat ik m’n ogen open zou houden en als ik iets tegenkom, zou ik haar wel mailen. En nu…… deze foto! Zou het de rok zijn die ze zoekt?

Dus dit opengeslagen boekje plaats ik nog even niet in m’n shop (want dat hou ik voor de vragenstelster apart), maar de andere boeken wel. Want er zijn nog veel meer vrouwen die ervan genieten om die oude boeken en retro-patronen weer terug te vinden. Stuk voor stuk leuke boeken!
Hip gehaakt, zelf gemaakt, Modieus haakwerk, Modern haken, Ideeboek Haken.

En m’n gehaakte tafelkleedje wat ik onder de boeken legde? Dat is mijn eigen retro-behoefte. Ik kocht het pas en had het op de tuintafel liggen toen ik hier een paar dagen geleden volop visite had. Dat stond ook ‘modieus, hip en modern’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.