Kruiden en wilde planten, ook in kruissteek

De natuur in mijn woonomgeving daagt uit tot wandelingen en fietstochtjes en na al die jaren hebben we daar nog geen genoeg van. Er zijn bepaalde plekjes, zoals langs het kanaal, die altijd weer mooi zijn en waar ik elk seizoen graag kom. Maar ik ben zéker de enige niet die daarvan kan genieten! En het is leuk om ook eens andere mensen te ontmoeten die volop van de eigen omgeving genieten. Die gelegenheid deed zich voor bij een ouderwetse dia-lezing. De lezing werd in een kerkje gehouden en tot onze verrassing was eerst de parkeerplaats bomvol en vervolgens de zaal. Er moesten stoelen worden bijgesleept. Leuk om te merken dat zòveel mensen wel eens wat meer wilden weten over alles wat in onze omgeving te zien is.  Er werd verteld over de loop van het Veluwewater, wat de drager is van rijke flora en fauna. We kregen plaatjes te zien van knikkende distel, liggende ereprijs, blauwvoetstekelzwam, veldsla en nog veel meer.
Bij sommige dia’s was er herkenning omdat wij daar ook wel eens waren geweest, zoals op de Empese en Tondense Heide, en bij sommige plaatjes namen we ons voor om daar ook nog eens te gaan wandelen. Verrassend hoor, dat dat nog bestáát in onze tijd: zo’n kerkzaal vòl met natuurliefhebbers die een hele avond met stijve nek naar boven kijken voor de dia’s op de muur!

Niet alleen aan een volle zaal is af te meten dat er vele natuurliefhebbers zijn, maar ook aan de bestellingen voor het boek Kruiden en wilde planten in Kruissteek. Dit boek met prachtige patronen van Gerda Bengtsson is met stip het meest-geliefde boek voor borduur-en-natuur-liefhebbers. Het boek is in twee formaten verschenen en informatie daarover vind je in m’n shop.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Op de post

Paas haan

Groninger gastvrijheid

Boeken van Mary Gostelow

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen